10 voordelen van arganolie voor huid en haar!

10 voordelen van arganolie voor huid en haar

Arganolie wordt ook wel ‘vloeibaar goud’ genoemd. Het is een organisch product dat wordt gewonnen uit de pitten van de arganboom, welke in Marokko groeit. Arganolie is rijk aan heilzame voedingsstoffen zoals vetzuren en vitamine E. De eigenschappen ervan zijn bijzonder gunstig voor zowel huid en haar.

Arganolie wordt op verschillende manieren gebruikt, waaronder:

Arganolie voor de huid

  1. Moisturizer voor de huid

Arganolie wordt voornamelijk gebruikt als moisturizer om de huid te hydrateren en zachter te maken. Dankzij het hoge gehalte aan vitamine E en vetzuren is het zeer geschikt om de huid een natuurlijke boost te geven. Het wordt snel geabsorbeerd en irriteert de huid niet.

  1. Skin toner

Om de huid te laten stralen, voeg je 2 tot 4 druppels arganolie toe aan 200ml skin toner. Gebruik het ’s ochtends en ’s avonds na het schoonmaken van de huid, en voordat je een moisturizer gebruikt.

  1. Huid scrubben

Meng 1 eetlepel bruine suiker met enkel druppels arganolie in de palm van je hand. Wrijf het in een cirkelbeweging ongeveer 2 tot 4 minuten lang over je gezicht. Daarna afspoelen met water en schoondeppen.

  1. Tegen striae

Arganolie kan striae helpen tegen te gaan door de elasticiteit van de huid te verbeteren. Maak 2 tot 3 druppels arganolie warm in de palm van je hand en wrijf het zachtjes over de mogelijke probleemgebieden.

  1. Na het scheren

Als je last hebt van rode bultjes na het scheren, kun je arganolie gebruiken om de huid te verzachten en te helpen herstellen. 

Arganolie voor het haar

  1. Hair conditioner

Als je het haar zachter wilt maken en meer glans wilt geven, dan is arganolie hiervoor uitermate geschikt. Het gebruiken van arganolie als hair conditioner helpt ook bij het behandelen van gespleten punten.

  1. Repareer beschadigd haar

Het haar raakt beschadigd door het gebruikt van stylingproducten, föhnen, het weer, enzovoorts. Dankzij de antioxidanten in arganolie is het de perfecte keuze om beschadigd haar te repareren.

  1. Arganolie voor haarstylen

Arganolie is niet vettig en is daarom zeer geschikt om je haar mee te stylen. Bijkomend voordeel: je haar wordt tegelijkertijd verzorgd en beschermd.

  1. Nachtelijke hydratatie

Verdeel voldoende arganolie over je haar, vanaf de kruin tot aan de puntjes, en doe een badmuts op voordat je naar bed gaat. ’s Ochtends kun je het eruit wassen en je zult heerlijk zacht haar hebben.

  1. Tegen jeukende hoofdheid

Masseer een royale hoeveelheid arganolie in de hoofdhuid en laat het ongeveer een half uur inwerken. Was het er daarna uit en herhaal het om een droge of jeukerige huid tegen te gaan.

Arganolie is zeer veelzijdig

Het mooie aan arganolie is dat het veilig kan worden gebruikt in haar pure vorm. Eén van de belangrijkste redenen waarom veel mensen arganolie graag gebruiken, is omdat het geen gevaarlijke stoffen bevat.

Bovendien kan één enkel flesje arganolie voor allerlei doeleinden worden gebruikt.